Sitoutunut uuden oppija on saanut kulkea luontaista urapolkua

Petteri Haapamäki on päässyt tekemään Kontramilla useita erilaisia työtehtäviä ja kokemaan paljon uutta. Toistaiseksi 13 vuoden Kontram-uransa aikana Petteri on edennyt kenttämyyntitehtävien kautta vastaamaan tuoteryhmän myynnistä ja tuotteista sekä viimeisimpänä päässyt katsomaan myyntiryhmän esimiehenä kokonaisuutta aivan uudesta näkökulmasta johtoryhmätasolta. Työ on opettanut, kehittänyt ja pistänyt arvostamaan pitkäjänteisyyttä kaikessa tekemisessä.

Vakaa työnantajan tarjoaa paljon mahdollisuuksia

Kontram tarjoaa teollisuudelle luotettavia ja teknologisesti innovatiivisia ratkaisuja ja kokonaisuuksia automaation ja mittaustekniikan eri osa-alueilla. Se tarjoaa myös monipuolisia työtehtäviä ja yhteisön, jossa moni työntekijä on viihtynyt pitkään. Petteri Haapamäkikin on päässyt tekemään monenlaisia erilaisia työtehtäviä.

”Olen itse päässyt tekemään Kontramilla todella vaihtelevia työtehtäviä. Asiakasrajapinnan vastuiden ja tuotepäällikön tehtävien kautta toimin nyt ryhmäpäällikön roolissa tiimimme vetäjänä. Uudessa esimiehen työssäni pyrin olemaan helposti lähestyttävissä sekä arvostamaan ja tukemaan koko tiimiäni. Niitä samoja tärkeitä asioita, joiden osaksi olen itse omien esimiehieni kautta päässyt”, kertoo Petteri Haapamäki, ja jatkaa: ”Itselleni merkityksellisintä on ollut erinomaiseen työyhteisöön kuulumisen lisäksi pitkäjänteinen asiakkuuksien kehittäminen. B2B-myynnissä alallamme vallitsevat omat lainalaisuutensa. Asiakkaiden ostoprosessit ovat usein pitkiä, mikä vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Omaan työpäivääni tuo aina piristystä, kun pystyn auttamaan asiakasta tai tiimiäni.”

Kontramissa osaamista kehitetään ja sitä arvostetaan

Kontramilla on useita eri tuote- ja palvelualueita sekä niiden kautta suuri määrä päämiehiä ja asiakkaita. Monipuolisen kokonaisuuden hallitseminen alati muuttuvassa ympäristössä vaatii jatkuvaa oppimista. Oman osaamisen kehittäminen on jokaiselle välttämätöntä, mikä edellyttää sekä työnantajalta että työntekijältä sitoutumista yhteisiin päämääriin. Tämän on käytännössä kokenut myös Petteri Haapamäki.

”Kontramilla työntekijöitä koulutetaan jatkuvasti, sekä sisäisten että ulkopuolisten asiantuntijoiden toimesta. Itselleni parasta oppia on ollut kuitenkin saada kokonaisvaltainen näkymä suomalaiseen teollisuuteen. Kontram on hyvä näköalapaikka ja erinomainen koulu saada laajalti kokemuksia merkittävien, eri aloilla toimivien yritysten tarpeista ja heille tarjottavista ratkaisuista. Hyvien asiakkaiden ja asiantuntevien kollegoiden kautta olen saanut paljon”, kertoo Petteri.

Vastuullisuus näkyy arjessa

Kontramilla vastuullisuusnäkökulmat on integroitu yhtiön strategiaan ja ne jalkautuvat jokapäiväisessä tavassa toimia. Henkilöstön osalta sen konkreettisena ilmentymänä on esimerkiksi polkupyöräetu, jota tarjotaan kaikille työntekijöille.

”Kontramilaisille vastuullisuus- ja ympäristöasiat ovat tärkeitä. Meillä työntekijöillä on esimerkiksi mahdollisuus hankkia työsuhdepolkupyörä ja työnantaja tukee sen hankkimista. Toinen konkreettinen asia on sähkö- ja hybridiautoihin siirtyminen, joka näkyy parkkipaikallamme lisääntyvänä määränä lataustolppia. Itsekin siiryin sähköautoilijaksi tänä vuonna”, kertoo Petteri Haapamäki.

Mikä sana tulee Kontramista mieleen?

Pitkäjänteisyys.

Hyvien asiakkaiden ja asiantuntevien kollegoiden kautta olen saanut paljon.

Lue myös

Positiiviselle asiantuntijalle muutos on aina uusi mahdollisuus

Tietosuojavastaava Antti Outakoski on pitkän Kontram-uransa aikana päässytnäkemään ja konkreettisesti kokemaan digitaalisen liiketoiminnan suuren murroksensekä IT-laitteiden ja käytettävien ohjelmistojen huiman…

Lue lisää

Pitkän linjan konkariarvostaa luotettavaa työnantajaa

Projektipäällikkö Pekka Liukkosella on takanaan mittava ura Kontramissa. 30 vuodenvarrelle on mahtunut paljon erilaisia työtehtäviä ja mielenkiintoisia yhtiön vaiheita, muttaennen…

Lue lisää

Vuoden Reissumies uurastaa mielellään asiakasrajapinnassa

Olli-Pekka Haapalainen on vastannut Kontramin venttiilien myynnistä Pohjois-Suomessa parin vuoden ajan. Monipuolinen myyntityö ja suora vuorovaikutus asiakkaiden kanssa on osoittautunut…

Lue lisää