Positiiviselle asiantuntijalle
muutos on aina uusi mahdollisuus

Tietosuojavastaava Antti Outakoski on pitkän Kontram-uransa aikana päässyt
näkemään ja konkreettisesti kokemaan digitaalisen liiketoiminnan suuren murroksen
sekä IT-laitteiden ja käytettävien ohjelmistojen huiman kehityksen. Antti on oppinut,
että muutos ei ole pahasta vaan enemminkin aina uusi mahdollisuus. Kun Kontram
on työnantajanakin rohkaissut jatkuvaan uuden oppimiseen, Antti on viihtynyt työssään
erinomaisesti.

Asiakkaana koko henkilökunta

Kun Antti Outakoski aloitti Kontramilla lähes 30 vuotta sitten IT-osastolla, työ piti sisällään monenlaista tietohallinnon perustyötä. Sittemmin ITinfran ylläpito on keskitetty Indutrade-konserniin ja työtehtävät ovat muotoutuneet uudelleen.

”Me pääsemme nyt keskittymään ohjelmistojen ja sovellusten käytettävyyden kehittämiseen, esim. Toiminnanohjausjärjestelmän käytettävyyden kehittäminen on ollut keskeinen työtehtäväni. Itse en ole suoraan asiakasrajapinnassa, vaan asiakkaitani ovat koko henkilökunta. Tehtäviini kuuluu tarjota heille parhaat mahdolliset työvälineet hoitaa heidän työtään parhaalla mahdollisella tavalla. Päivittäisistä kontakteista 80-90% on omaa henkilökuntaa, joten Kontramilaiset ovat tulleet hyvin tutuiksi” kertoo Antti Outakoski.

Luotettava työnantaja arvostaa työntekijöitään

Kontramin arvoja ovat luotettavuus, yhdessä onnistuminen, toistemme arvostaminen ja muutoskyky. Nämä arvot ovat näkyneet myös Antti Outakosken arjessa ihan työuran alusta saakka.

”Kontramilla on kautta koko oman työhistoriani näkynyt selkeästi kuinka yrityksen johto ja esimiehet arvostavat työntekijöitään. Tämä arvostus näkyy luottamuksena siihen, että työntekijät kyllä hoitavat hommansa, kun heille annetaan vastuuta ja vapaus tehdä työ parhaaksi katsomallaan tavalla. Johto selkeästi haluaa henkilökunnan parasta. Avoimuus on tässä todella tärkeä, oli se sitten toimitusjohtajan kuukausittainen katsaus tai se, että meillä palkitaan ansioituneita työntekijöitä säännöllisesti”, kertoo Antti.

Muutos on aina uusi mahdollisuus

Teknologian kehitys on Antti Outakosken Kontram-uran aikana kehittynyt suurin harppauksin. Kun oma kiinnostus ja työantajan kannustus ovat kanavoituneet samalle taajuudelle, työn tekeminen on ollut mielekästä ja johtanut hyviin tuloksiin.

”Joka päivä saa opetella jotain uutta, mikä tekee omasta työstäni mielenkiintoista. Olen aina ollut kiinnostunut teknisistä laitteista ja tässä työssäni olen päässyt näkemään ja oppimaan paljon uutta”, sanoo Antti Outakoski, ja summaa: ”Suurin henkilökohtainen oppini on ollut se, että paikoilleen ei voi jämähtää. Muutos ei ole pahasta vaan enemminkin aina uusi mahdollisuus. Jos haluamme yrityksenä tai työntekijöinä kehittyä, on vaan uskallettava suunnata kohti uutta.”

Mikä sana tulee Kontramista mieleen?

Arvostus.

Kontramin arvoja ovat luotettavuus, yhdessä onnistuminen, toistemme arvostaminen ja
muutoskyky.

Lue myös

Pitkän linjan konkariarvostaa luotettavaa työnantajaa

Projektipäällikkö Pekka Liukkosella on takanaan mittava ura Kontramissa. 30 vuodenvarrelle on mahtunut paljon erilaisia työtehtäviä ja mielenkiintoisia yhtiön vaiheita, muttaennen…

Lue lisää

Sitoutunut uuden oppija on saanut kulkea luontaista urapolkua

Petteri Haapamäki on päässyt tekemään Kontramilla useita erilaisia työtehtäviä ja kokemaan paljon uutta. Toistaiseksi 13 vuoden Kontram-uransa aikana Petteri on…

Lue lisää

Vuoden Reissumies uurastaa mielellään asiakasrajapinnassa

Olli-Pekka Haapalainen on vastannut Kontramin venttiilien myynnistä Pohjois-Suomessa parin vuoden ajan. Monipuolinen myyntityö ja suora vuorovaikutus asiakkaiden kanssa on osoittautunut…

Lue lisää