Pitkän linjan konkari
arvostaa luotettavaa työnantajaa

Projektipäällikkö Pekka Liukkosella on takanaan mittava ura Kontramissa. 30 vuoden
varrelle on mahtunut paljon erilaisia työtehtäviä ja mielenkiintoisia yhtiön vaiheita, mutta
ennen kaikkea lukematon määrä hyviä työkavereita. Työnantajan luotettavuus on tärkein
asia, jonka Pekka Liukkonen haluaa nostaa esiin itselleen merkityksellisenä viihtyvyyteen
ja työtyytyväisyyteen vaikuttavana tekijänä.

Monipuoliset työtehtävät motivoivat yhä uudestaan

Kontramilla on pitkä historia erityisesti prosessiteollisuuden mittaus- ja säätölaitteiden toimittajana Suomessa. Tuote- ja palveluvalikoima ovat vuosien varrella laajentuneet, samoin organisaation tarjoamat työtehtävät. Pekka Liukkosenkin työtehtävät ovat muuttuneet ja vaihtuneet useaan kertaan.

”Olen aina tyytyväisin mielin lähtenyt töihin. Aina on ollut uutta opittavaa ja mielenkiintoisia haasteita ratkaistavana. Itselleni tärkeimpiä oppeja ovat olleet henkilökohtaisten taitojen kehittäminen. Tekniikka menee niin hurjaa vauhtia eteenpäin, että pelkästään senkin takia pitää pysyä muutoksessa ja kehityksessä mukana”, kertoo Pekka Liukkonen.

Vastuuta annetaan ja sitä kannetaan

Pekka Liukkoselle vastuun ottaminen hankkeen toteuttamisesta on sisään rakennettu ominaisuus ja nykyisessä tehtävässään vaativien vesi- ja päästömittauksiin liittyvien suunnitteluhankkeiden projektipäällikkönä nuo vastuut ovat entisestään kasvaneet. Projektijohtamisen ja siihen liittyvien järjestelmien lisäksi hyvä projektipäällikkö osaa johtaa ihmisiä sekä ymmärtää asiakkaiden liiketoimintaa. Tämä on ollut sitä oppia, jota Pekka Liukkonen arvostaa.

”Kontram antaa paljon vastuuta työntekijöilleen. Kaikkea ei tarvitse itse osata, meiltä löytyy
huippuasiantuntijoita kaikenlaisiin työtehtäviin. Kunhan on luottamuksen arvoinen niin saa melkoisen vapaat kädet toteuttaa asioita. Kokemuksen kautta tulleen asiantuntemuksen kautta itselläni on ollut mahdollisuus osallistua PSK Standardisointityöryhmien toimintaan”, kertoo Pekka Liukkonen.

Luotettava työnantaja tarjoaa mahdollisuuksia pitkäänkin uraan

Pekka Liukkonen ei ole Kontramissa ainoa, joka on tehnyt pitkän työuran yhtiön palveluksessa. Tämä pitkäaikainen sitoutuminen kertoo molemminpuolisesta arvostuksesta sekä tietenkin siitä, että yritys on menestynyt muuttuvassa maailmassa pitkään.

”Kontramilla vaaditaan paljon ja tulosta pitää tulla. Toisaalta sitoutuneelle työntekijälle palkitseminen on hyvällä tasolla. Ehkä tärkeämpää on työpaikkojen vakaus riippumatta suhdanteista. Meillä on aina vakaa ja luotettava ilmapiiri”, summaa Pekka Liukkonen.

Mikä sana tulee Kontramista mieleen?

Luotettavuus

Projektijohtamisen ja siihen liittyvien järjestelmien lisäksi hyvä projektipäällikkö osaa johtaa ihmisiä sekä ymmärtää asiakkaiden liiketoimintaa.

Lue myös

Positiiviselle asiantuntijalle muutos on aina uusi mahdollisuus

Tietosuojavastaava Antti Outakoski on pitkän Kontram-uransa aikana päässytnäkemään ja konkreettisesti kokemaan digitaalisen liiketoiminnan suuren murroksensekä IT-laitteiden ja käytettävien ohjelmistojen huiman…

Lue lisää

Sitoutunut uuden oppija on saanut kulkea luontaista urapolkua

Petteri Haapamäki on päässyt tekemään Kontramilla useita erilaisia työtehtäviä ja kokemaan paljon uutta. Toistaiseksi 13 vuoden Kontram-uransa aikana Petteri on…

Lue lisää

Vuoden Reissumies uurastaa mielellään asiakasrajapinnassa

Olli-Pekka Haapalainen on vastannut Kontramin venttiilien myynnistä Pohjois-Suomessa parin vuoden ajan. Monipuolinen myyntityö ja suora vuorovaikutus asiakkaiden kanssa on osoittautunut…

Lue lisää