Yritys

Kontram

Kontram on suomalaisen teollisuuden luotettava kumppani. Teemme parempaa teollisuutta laadukkailla ja kestävillä ratkaisuilla. Erikoisosaamisemme kattaa venttiilit, prosessiautomaation, sähkökomponentit sekä monipuoliset mittaustarpeet.

Yli 70 asiantuntijaamme ovat valmiina auttamaan asiakkaitamme vaativissakin haasteissa. Nykyään Kontram on yli 70 ammattilaisen yhteisö, joka on palvellut asiakkaitamme jo vuodesta 1966.

Olemme osa kansainvälistä Indutrade-konsernia

Olemme kuuluneet vuodesta 2003 asti kansainväliseen Indutrade-konserniin, joka koostuu yli 200 itsenäisestä teollisuuden parissa toimivasta yrityksestä.

Kontramin toiminta-​ajatus

Autamme asiakkaitamme tekemään kestävämpää tulevaisuutta. Olemme vahvasti mukana vihreään siirtymään liittyvissä hankkeissa, kuten työkoneiden sähköistymisessä ja kaivosteollisuudessa. Toimitamme asiakkaillemme korkealaatuisia ja pitkäikäisiä tuotteita ja ratkaisuja ja tarjoamme niihin huoltopalvelut sekä digitaaliset ratkaisut.

Toimintamme perustuu ammattitaitoisen henkilöstömme kykyyn tarjota asiakkaan haasteisiin toimivat ja toimintaa parantavat ratkaisut. Haluamme olla läsnä asiakkaan arjessa ja ymmärtää prosessien vaatimukset. Kontramin pääkonttori sijaitsee Vantaalla, mutta voidaksemme olla lähellä asiakkaitamme meillä on myyntikonttorit myös Tampereella, Lappeenrannassa, Jyväskylässä ja Oulussa.

Kontram

Missiomme

On kehittää kestäviä ratkaisuja ja palveluita parantaaksemme asiakkaidemme kilpailukykyä.

Visiomme

Teollisuuden asiantuntevin kumppani ja alan halutuin työpaikka.

Arvomme

Luotettavuus
Yhdessä onnistuminen
Toistemme arvostaminen
Muutoskyky

Kontramin laatu- ja ympäristöpolitiikka

Vuodesta 1998 Kontram Oy:n on ollut laatusertifioitu yritys ja se noudattaa toiminnassaan ISO9001 laatustandardia.

Ympäristöjärjestelmämme on ISO 14001 sertifioitu. Sertifikaatin avulla seuraamme asettamiamme ympäristötavoitteita ja ylläpidämme ympäristöjärjestelmämme jatkuvaa parantamista. Sitoudumme aina noudattamaan kaikkia asiaankuuluvia ympäristölakeja ja standardeja ja seuraamaan aktiivisesti niiden kehitystä.

Pyrimme osaltamme valinnoillamme ja toiminnallamme pienentämään aiheuttamiamme päästöjä. Otamme ympäristönäkökulman huomioon niin hankinnoissa, yhteistyökumppanien valinnoissa kuin investointipäätöksissäkin. Raportoimme tuottajavastuun, ympäristölainsäädännön ja standardien mukaisesti viranomaisille toiminnastamme.

Olemme sitoutuneet oman toiminnan (Scope 1 ja Scope 2) hiilineutraaliuteen vuoteen 2030 mennessä. Olemme myös sitoutuneet YK:n Global Compact-sopimukseen. Lisätietoja Global Compact -ohjelmasta löydät täältä. 

Historia

Kontram Oy on perustettu vuonna 1966.  Alkuperäisenä liikeideana oli tuoda maahan instrumentoinnin kenttälaitteita ja automaatiotuotteita suomalaisen prosessiteollisuuden käyttöön. Myöhemmin toimintaa laajennettiin, ja Kontram ryhtyi toteuttamaan isoja projekteja ”avaimet käteen” -periaatteella.

Vuonna 1987 Kontramin omistaja vaihtui, ja samalla uudistettiin yrityksen liikeidea. Päämiesten lukumäärää ja tuotevalikoimaa on vuosien varrella kasvatettu hallitusti muuttuvien markkinoiden tarpeisiin, mutta osa päämiehistä on ollut edustettuina yrityksen perustamisesta lähtien.

Kuluneiden vuosien aikana Kontram Oy on tullut tunnetuksi erityisesti prosessiteollisuuden mittaus- ja säätölaitteiden toimittajana. Nykyisin tuotevalikoimaan kuuluu myös teollisuusventtiilit, testaus- ja mittauslaitteita, sähkökomponentteja sekä käyttötekniikan tuotteita.