24.5.2021

Kontram toimittaa päästö­mittaus­järjestelmät Metsä Fibren Kemin uudelle biotuote­tehtaalle

Kontram toimittaa päästö­mittaus­järjestelmät Metsä Fibren Kemin uudelle biotuote­tehtaalle

Kontram ja Metsä Fibre allekirjoittivat sopimuksen Kemin uuden biotuotetehtaan päästömittausjärjestelmien toimittamisesta.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on tehnyt investointipäätöksen uuden biotuotetehtaan rakentamisesta Kemiin. Investoinnin arvo on 1,6 miljardia euroa ja se on Suomen metsäteollisuushistorian kaikkien aikojen suurin investointi kotimaahan. Modernin biotuotetehtaan ympäristövaikutukset minimoidaan ja jo investointivaiheessa päätettiin panostaa ensiluokkaisiin päästömittausjärjestelmiin. Nämä järjestelmät Kemin uudelle tehtaalle toimittaa Kontram Oy.

”Kemin uusi biotuotetehdas on metsäteollisuuden maailmanlaajuinen kärkihanke ja meille on suuri kunnia tulla valituksi uuden tehtaan päästömittausjärjestelmien toimittajaksi. Tämä yhteistyö on jatkumoa Kontramin ja Metsä Groupin vuosia jatkuneelle päästömittauskumppanuudelle ja on hienoa, että me voimme omalla osaamisellamme tukea Metsä Groupin toimintaa kestävän kehityksen tiellä” sanoo Kontram Oy:n toimitusjohtaja Tommi Leppänen.

Toimitettavien päästömittausjärjestelmien suunnittelutyö on jo hyvässä vauhdissa, ja toimitukset tulevat ajoittumaan syksylle 2022. Kontramin päästömittausjärjestelmät suunnitellaan ja kootaan Kontramin pääkonttorilla Vantaalla.

Lisätietoa:

Tommi Leppänen
CEO / Kontram Oy
+358 40 779 9917
tommi.leppanen@kontram.fi