OS-ATEX CEMS –ZONE 1-
sertifioidut päästömittaukset​

OverSight ATEX-​CEMS-päästö­mittaus­järjestelmä

OverSight ATEX-CEMS on Kontram Oy:n kehittämä ATEX Zone 1 sertifioitu (EESF 20 ATEX 062X) päästömittausjärjestelmä öljy- ja kemianteollisuuden tarpeisiin. Järjestelmän pohjana on TÜV QAL1 sertifioitu MCA10-HWIR CEMS-järjestelmä Dr.Födisch Umweltmesstechnik AG:lta. Järjestelmän kaikki komponentit sondista CEMS järjestelmään on ATEX hyväksyttyjä. Laitteistot voidaan toimittaa valmiiksi asennettuna analysaattorihuoneeseen, jolloin myös itse huone on ATEX Zone 1 hyväksytty.

Maailman ensimmäinen ATEX Zone 1 ja QAL1 sertifioitu päästömittausjärjestelmä etäyhteyksillä

Päästöjen mittaus räjähdysvaarallisissa tiloissa on erittäin haastavaa. Kontram Oy:n pitkä historia päästömittauksista sekä edustamamme laadukkaat mittaukset ovat mahdollistaneet sen, että olemme kehittäneet ensimmäisen QAL1 sertifioidun ja ATEX Zone 1 sertifioidun päästömittausjärjestelmän asiakkaidemme vaativiin mittauskohteisiin.

Olemme myös hyödyntäneet laittieistojen seurantaan ja ohjaukseen kehittämäämme OverSight reunalaskentateknologiaa. Kontram OverSight™ tuo sertifiointien lisäksi laitteistoon digitaalisen älykkyyden ja etävalvontapalvelut, vastaavaa yhdistelmää ei muualta ole saatavissa.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Henri Honkonen

Tuotekehitysjohtaja

050 345 7479

henri.honkonen@kontram.fi

Pekka Ilmola

Tuotepäällikkö

Kaasuanalysaattorit

050 308 7414

pekka.ilmola@kontram.fi

Märkä-​kuuma-mittaukset ja digitalisaatio helpottavat ylläpitoa

Analysaattorin mittauskomponenttivalikoima on laaja, jopa 12 eri kaasukomponenttia ovat saatavilla. Näiden mittausten suorituskykyä valvotaan jatkuvasti seuraamalla laitteiston sisäistä diagnostiikkaa. Seurannan avulla voidaan odottamattomat huoltotarpeet ennakoida ja maksimoida käytettävyys.

ATEX-CEMS suorittaa kaasumittaukset märkänä ja kuumana mikä mahdollistaa luotettavan ja helposti ylläpidettävän näytteenkäsittelyn. Vähäinen huoltotarve ja etämonitorointi mahdollisuus ovat yhdistelmänä korvaamattomia, kun laitteistot ovat sijoitettuna räjähdysalttiille alueelle.

Piippumittaukset samaan näkymään

Kaasukonsentraatioiden mittaukset on monesti ajateltu erillisenä laitteistona piipun muista mittauksista, kuten pölystä, virtauksesta ja lämpötilasta vaikka tulokset samalla raportilla esitetäänkin. ATEX-CEMS järjestelmän avulla voit tuoda samaan näkymään myös nämä muut piippumittaukset sekä niiden diagnostiikka tiedot. Näin saat kokonaisvaltaisen kuvan päästöjen koko laitekannan toiminnasta sekä helpotat usein hankalasti saavutettavien mittausten ylläpitoa.

Käyttöönotto ja ylläpitopalvelut

ATEX-CEMS laitteistot toimitetaan testattuina ja valmiina kokonaisuuksina asiakkaille. Asennuksen jälkeen itse käyttöönotto on hyvin nopeaa ja yksinkertaista, kun tarvittavat lähtöarvot on asetettu ja testattu jo FAT (Factory Acceptance Test) -testeissämme.

Laitteiston ylläpitoa varten olemme paketoineet kolme erilaista kokonaisuutta, joiden yleinen sisältö on kuvattu alla.

BASE

BASE-palvelutasomme avulla hyödynnät itse älykkäitä laitteisto- ja pilvipalvelu ominaisuuksia. Asiantuntijamme ovat apunasi yhteisen näkymän avulla, jolloin ylläpito on helppoa ja tehokasta.

PREMIUM

PREMIUM-palveluun olemme sisällyttäneet myös laitteiston perushuollot ja kulutusosat. Lisäksi asiantuntijamme valvovat laitteiston toimintaa ja ovat yhteydessä havainnoista ja toimenpidesuosituksista.

TOTAL

TOTAL-kokonaispalvelussa palvelun kustannukseen sisältyy PREMIUM tason lisäksi itse laitteiston kustannukset. Näin ollen alkuinvestointia laitteistoon ei tarvita, maksat laitteistosta ja sen ylläpidosta toteuman mukaan. Taseesi ei rasitu ja voit vähentää myös laitekulut kokonaisuudessaan tuloverotuksessasi.